56.474 N 9.0528 ØTorveindvielse i Kjeldbjerg
Torveindvielse i Kjeldbjerg Foto:  Ernst Pedersen, Kjeldbjerg

Se flere foto's fra dagen her
 Kjeldbjerg er en landsby beliggende i Viborg Kommune, tidligere det Gamle Fjends.

Kjeldbjerg er også en del af Vroue Sogn, hvor der bor ca. 282 (2017) indbyggere, som er fordelt på ca. 117 hustande. 

Kjeldbjerg er opstået i begyndelsen af 1800-tallet, og byens første gård, som ligger der endnu, hedder Kjeldbjerggård. På stedet hvor
Kjeldbjerggård blev bygget, var der tidligere en kilde - denne har givet navn til byen, idet kilde på gammel jysk dialekt blev til ′′Kjeld′′.

På en natursti ved mergelgraven, kan man tage en afstikker til Torshøje. Torshøje er 3 gravhøje med en højde på 69 m., og er meget synligt i området. Samtidig er der en fin udsigt over landskabet. Thorshøje har aldrig været udgravet. I Fjends er der i øvrigt ca. 300 gravhøje.

Myretuen er en flot og moderne børnehave. Børnehaven blev taget i brug den. 21 januar 2001. Kjeldbjerggård

Kjeldbjerggaard.  Se by-kort

Kjeldbjerg ligger ca. 6 km. fra Stoholm, og ca. 8 km. fra Skive. Kjeldbjerg er opstået i begyndelsen af 1800-tallet. Byens første gård, som ligger der endnu, hedder Kjeldbjerggård. På stedet hvor Kjeldbjerggård blev bygget, var der tidligere en kilde - denne har givet navn til byen, idet kilde på gammel jysk dialekt blev til ″Kjeld″.Klik på foto.

På en natursti ved mergelgraven, kan man tage en afstikker til Thorshøje. Torshøje er 3 gravhøje med en højde på 69 m., og er meget synligt i området.  Samtidig er der en fin udsigt over landskabet. Thorshøje har aldrig været udgravet. I Fjends er der i øvrigt ca. 300 gravhøje.


 Bregendalsvej i Kjeldbjerg. Et par km. nede ad Bregendalsvej (nr. 9) mod Fly, kan man oppe til venstre se Marie Bregendals fødehjem.

Bregendalsvej.

Find vej...

 


Tilbage

Denne side er sidst opdateret: 13. marts 2018

© www.FjendsNET.dk 1999 - 2024