En aften i selskab med
Bjarne Nielsen Brovst og ”Jeppe og Marie”.
Tekst og foto: Ilse Poulsen, Fjends Egnshistoriske Forening.

I går aftes, tirsdag den 11. november 2014 fortalte Bjarne Nielsen Brovst om Jeppe Aakjær og Marie Bregendahls dramatiske kærlighedsforhold med afsæt i bogen - ’Så længe vore hjerter vil’.

Bjarne Nielsen Brovst
Foto: Ilse Poulsen

Aftenen var arrangeret i samarbejde med Stoholm Bibliotek og Fjends Egnshistoriske Forening.

Bjarne Nielsen Brovst har en stor læseskare til sit folkelige forfatterskab, hvad enten det er hans romaner, digte eller biografier, og det så man tydeligt, idet der var næsten 100 mennesker mødt op for at høre nyt og gammelt om to af vores store forfattere født her på egnen.

BNB er tidligere højskoleforstander, og det var en fornøjelse at opleve hans måde at formidle og fortælle historien på. Han formår at få både det morsomme og mere triste frem i Jeppe Aakjær og Marie Bregendahls liv.

En sådan aften i Stoholm var rigtig mange af deltagerne enten beslægtet eller meget bekendt med disse to forfattere, og dette var BNB meget bevidst om. Man kunne hele tiden fornemme en nærhed imellem foredragsholder og deltagere, og i pausen blev der drøftet ivrigt med BNB.

Citatet. ” Så længe vore hjerter vil” er sagt af Jeppe Aakjær til Marie Bregendahl  på Stoholm Station, og det var derfor meget oplagt, at Bjarne Nielsen Brovst efter endt foredrag fik overrakt bogen ”Stoholm fra gård til by”, der jo tager udgangspunkt i Stoholms Stations begyndelse for 150 år siden.

 


 
Samarbejdet mellem Stoholm Bibliotek og foreningen må siges at være en succes, og som forhåbentlig kan gentages.  

Bjarne Nielsen Brovst
Foto: Ilse Poulsen
Bjarne Nielsen Brovst
Foto: Ilse Poulsen
Tilbage

Denne side er sidst opdateret: 7. november 2015

© www.FjendsNET.dk 1999 - 2024