Brunshåb Gamle Papfabrik. Foto: Ernst Pedersen, Kjeldbjerg.

Fjends Egnshistoriske Forening
Besøg på Bruunshåb Gl. Papfabrik.



klik her.
 


se video




xxx

Fjends Egnshistoriske Forening
Besøg på Skive besættelsestids- og modstandsmuseum.
"De 5 År" i Skive 2012.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Maecenas feugiat consequat diam. Maecenas metus. Vivamus diam purus, cursus a, commodo non, facilisis vitae, nulla. Aenean dictum lacinia tortor. Nunc iaculis, nibh non iaculis aliquam, orci felis euismod neque, sed ornare massa mauris sed velit.  

klik her. 



Farvel til Gl. Estrup.

Fjends Egnshistoriske Forening
Fredag den 15. juni 2012

Sommertur med bus til Gl. Estrup Landbrugsmuseum.

Efter ankomsten spiste vi vore madpakker, og derefter tog vi på en guidet rundvisning på museet. Museet på herregården Gammel Estrup er et interiørmuseum. Det betyder, at samlingen er opstillet på en måde, som illustrerer, hvordan en herregård kunne have været indrettet til forskellige tider.
Gl. Estrups avlsbygninger, som huser Dansk Landbrugsmuseum, består af en lang række bygninger fra gammel tid - hovedsageligt 1600- og 17 - tallet - kombineret med nye udstillings og magasinarealer. Desuden findes der haver, karpedamme, vådområder, møller, skove, veje og vandløb, som alt har været en del af herregårdens verden.


klik her. 


Grove Kirke og Hoppes Gård

Den 21. august var der aftentur til Grove Kirke med besøg på Krigskirkegården, hvor der er begravet 1119 tyske krigsflygtninge og 175 tyske soldater.

Mange flygtninge døde i lejrene ved Gedhus efter 2. Verdenskrig, deres skæbne udgør et af den nyere Danmarkshistories mørke kapitler. Flygtninge politikken var beregnet på at være human, men uden den store gæstfrihed.
Kristian Ø. Larsen, som nu bor i Haderup fortalte om kirken og om de kummerlige forhold i lejrene.
Han fortalte også om det, der så ud som et håbløst kærlighedsfor- hold, nemlig at han blev forelsket i en tysk flygtning. Det var forbudt at omgås tyskerne, han viste os dokumentet, han havde gemt gennem de mange år, der gav ham forbud mod at kontakte kære- sten. Hun blev sendt tilbage til Tyskland, men de opretholdt kontakten. Vi fik historien om de genvordigheder der var med, at få hende til Danmark.
Men det lykkedes! Kristian sluttede sin spændende fortælling med at sige: ”Vi fik da 53 gode år sammen”.

Efter kirkebesøget gik turen til Hoppes Gård i Haderup, hvor vi så den meget store naturhave, som skråner ned til bækken, hvor der findes masser af planter bl.a. over 900 georgíner.

De godt 40 deltager sluttede aftenen med at drikke kaffe i et af gårdens hyggelige lokaler. 



 Grove kirke.
Onsdag den 21 august 2012

http://ernst.perjelling.dk/#166
Fotos: Ernst Pedersen, Kjeldbjerg

 Mere om Grove Kirke her
 

Støberimuseet Nykøbing Mors
26. september 2012

http://ernst.perjelling.dk/#168
Fotos: Ernst Pedersen, Kjeldbjerg



Tilbage

Denne side er sidst opdateret: 26. februar 2018

© www.FjendsNET.dk 1999 - 2024