Kongernes Jelling

Fjends Egnshistoriske Forening arrangerer bustur til KONGERNES JELLING, lørdag den 17. juni 2017, hvor det store monumentområde blev indviet af Dronning Margrethe den 10. september 2013, og det 1.000 m2. store oplevelsescenter blev indviet i 2015.

 

Monumentområdet er på 130.000 m2. et meget stort område, derfor starter vi i den nye foredragssal, hvor vi ved billeder og fortælling i 45 minutter får den samme ”rundvisning” som man får udendørs, derefter kan vi på egen hånd gå rundt og se, det vi har mest lyst til, såvel udendørs som i det store oplevelsescenter, der er fyldt med gode historier og oplevelser. Fra tagterrassen bydes der på en storslået udsigt over Jelling kirke, de enorme gravhøje, runestenene og monumentområdet med meget mere. 

 

I Jelling formidles med respekt for verdensarven, men samtidig tænkes i moderne formidlingsbaner – både ude og inde.

 

Som sædvanligt køres ad forskellige ruter ud og hjem, der er kaffe/the og rundstykker på udturen, middagsmaden, med en 2- retters menu, indtages på den historiske Kgl. Privilegerede Jelling Kro, der er fra 1820, og den blev totalfredet i 1947 sammen med kirken og højene. Ved besøg mærker man, atmosfæren er velbevaret. 


Prisen for det hele er kun 350,00 kr. og der serveres kaffe/ the med kage på hjemturen.


Kro

Jelling Kro 1905 Kro ny
 

 Fjends Egnshist logo
Relaterede:
Omtale efter turen
 

© www.FjendsNET.dk 1999 - 2023